pátek 9. ledna 2015

Lotosový blog začíná!


Vítám každého, kdo sem zabloudí. Je mi jasné, že tento článek brzo zapadne a už se k němu skoro nikdo nedostane, ale já ho stejně napíšu. Třeba sem někdo bude chtít chodit od úplného začátku.
Jsem už nějakou dobu blogerka, ale prozatím jsem se soustředila víceméně jen na knižní svět, ale už nějakou dobu jsem si pohrávala s myšlenkou vytvořit nějaký další blog, který by byl všeobecnější a kam by se hodily moje články o cestování a taky o tom, jak jsem začala přetvářet svůj život do zdravější podoby, nebo třeba když někam zajdu na nějakou akci, koncert, film a já bych se chtěla i o takovéto zážitky a názory podělit se světem a do knižního blogu se to popravdě moc nehodilo, i když jsem se pokusila.


Proč lotosový blog? Ne že bych byla milovník květin, i když tak nějak všeobecně je samozřejmě ráda mám, ale líbí se mi co znamená lotos a řekla bych, že se to k tomu, co tady chci začít tvořit, docela hodí. Lotos znamená čistotu, to je takový hlavní rys, mně jde ale hlavně o jeho metaforu. Lotos vyrůstá z bahnitého dna a prodírá se postupně nahoru na světlo, až z něj vznikne krásná nejčastěji bílá květina. A řekla bych, že to o co se poslední měsíce pokouším já, je něco podobného. Zbavuji svůj život i tělo škodlivých částic a snažím se na vše dívat v pozitivním světle.

A prostě se chci o tohle všechno podělit. Nejsem žádný přehnaně aktivní šílenec, jen obyčejná 22-letá holka, která se jednoho dne rozhodla, že má po krk své nadváhy a začala se prostě zajímat o zdravý způsob života a nějak k tomu po cestě přibrala i pozitivní myšlení. A která má tolik zájmů, o kterých chce psát, že prostě potřebovala nový prostor.

Jak už jsem lehce nastínila, budu sem přidávat:
1) články o cestování (protože během roku toho nacestuji poměrně hodně všude možně)
2) články o zdravém životním stylu (cvičení, zdravé jednoduché recepty, žádné druhy těch "určitě zabere" diet!)
3) kulturní články (akce, divadlo, kino, koncerty, hudební sféra)
4) vykecávací články (nebudu si tady vylévat srdíčko, možná se občas nad něčím pozastavím, popřemýšlím, uvedu svůj názor, co mě kde zaujalo, pobavilo, atd.)
5) nejspíš sem převedu i svoje fotografie a kresby. A na všechny tyto témata budu vytvářet i videa na youtube, kde jsem zatím spíš fungovala opět na knižní bázi.

Myslím, že to by tak prozatím stačilo. Hned v dalším článku vám ukážu podle koho a jak vůbec jsem začala cvičit, vzhledem k tomu, že jsem absolutní antitalent, který neměl ani ten nejmenší náznak nějaké fyzické kondice a na to navážu prvním jednoduchým receptem na zdravé a naprosto vynikající cookies/sušenky.

Takže doufám, že jsem vás nalákala a brzo se tady ke mně připojíte jako moji čtenáři... Jak mě sledovat, to máte jednoduché. Máte tu možnost přes blogger Pravidelní čtenáři (Followers) a nebo jsou tu ty krásné dřevěné destičky, které vás zavedou všude, kde mně a blog najdete, pokud vám předchozí možnost nevyhovuje.

A to bylo vše, přátelé! Uvidíme se v novém článku! Doufám, že se vám tady bude líbit a rádi se budete vracet na lotosový blog.

Lucy




10 komentářů:

  1. Těším se na tvoje články!:)
    cleeer.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Určitě k tobě mrknu. Díky za odkaz.

      Vymazat
  2. Luci, rozhodně se sem budu vracet. :D jsme na tom podobně. taky jsem od 11.11. 2014 začala se cvičením, zdravější stravou,- pozitivnějším přístupem k životu a především k sobě samé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezva :D Já začala už loni v dubnu a fakt se cítím líp a to těch změn ani moc nebylo :) Pak se tady o tom rozepíšu v článku.

      Vymazat
  3. Sem se vracet určitě budu, protože chci zhubnout a přitom mlsat. Takže jsi mě zaručeně nalákala na ty sušenky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Viděla bych to s těma sušenka na neděli nebo pondělí, doufám teda, že budou chutnat potom :)

      Vymazat
  4. Juu recepty, mňam :D Můžeme někdy udělat pečící večer až vaši budou pryč :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To můžeme :D ale znáš mě, nemůžeš na mě být moc náročná :D a taky budeme muset přísahat, že nepodpálíme v opilosti barák :D:D

      Vymazat
  5. Držím palce, nech sa ti s blogom darí a teším sa na nové články ♥

    http://beingasanmonica.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat