neděle 22. listopadu 2015

Dylan Moran Off The Hook aneb sranda jak Brno!


Nevím jak vám, ale mně rozhodně zhruba před půl rokem neunikla zpráva, že irský komik Dylan Moran přijede 20.listopadu do Brna a představí svoji nejnovější stand up comedy show Off The Hook, kde si dělá srandu ze sebe, ze světa, z vlastní manželky (odvážný to muž), probere se světovými i těmi nejosobnějšími situacemi, jako jak na něj dolehl třeba fakt, že přestal po téměř 30 letech kouřit a to vše opřede do svého typického ironického humoru. Já toho chlapa prostě miluju. A tak jsem si hned koupila lístek a netrpělivě čekala, až nastane ten den, kdy uvidím na živo představitele legendárního Bernarda Blacka z britského sitcomu Black Books, kterého jsem velký fanoušek.

pátek 20. listopadu 2015

Hotel Transylvánie 2 (Filmová recenze - 3D Kino)

Jste upír? Frankenstein nebo snad vlkodlak? Či podivná, rosolovitá, zelená věc? Potřebujete dovolenou? Zajeďte si do Hotelu Transylvánie. Nebo jste jen divák? No tak potom tu pro vás mám animovaný film, už druhé pokračování, hotel pro strašidla, kam by neměl zavítat žádný obyčejný smrtelník, ale chyby se stávají a on se nakonec ožení s Drákulovou dcerou a ejhle oni mají dítě. A děda Drákula musí hlídat... jak jen tohle dopadne?

Zdá se, že Hotelu Transylvánie se začíná dařit... Dracula konečně ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery, a ten se proto otevírá i lidským návštěvníkům. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Když tedy Mavis ve společnosti Johnnyho vyrazí na návštěvu lidské části příbuzenstva - na které ji ostatně také čeká nejedno překvapení - požádá "Děda" Drac o pomoc své přátele Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a společně Dennisovi nachystají "kurz pro strašidla". Nemají ale nejmenší tušení, že se k návštěvě své rodiny v hotelu chystá také Dracův rozmrzelý a velmi, velmi, velmi staromódní otec Vlad. Když se tedy Vlad dozví, že jeho pravnuk není čistokrevný upír - a ještě k tomu teď do Hotelu Transylvánie mohou jezdit i lidé - nastane mela, ze které by dost možná i upírovi ztuhla krev v žilách.

neděle 15. listopadu 2015

TRIP: Paříž (Květen 2015) Druhá část




3 den
Plán na třetí den byl jasný. Věž Montparnasse a Eiffelovka. Montparnasse mi bohatě stačila zespodu. Vysoká jak nevím co. Zalomili byste si pomalu krk, abyste dohlédli na vrchol. Jelikož ke klaustrofobii můžu přičíst i strach z výšek, tak jsem na vršek na vyhlídku poslala jen mužskou půlku naší skupiny, ti jediní neměli z výšek strach. Musím se ale přiznat, že když jsem viděla následně záběry, které z vrchu natočili, tak jsem svoji fóbii opravdu proklínala a tiše záviděla, že něco tak úžasného mohli vidět.

úterý 10. listopadu 2015

TRIP: Paříž (Květen 2015) První část


Bonjour! V květnu jsem byla v Paříži a konečně jsem se dokopala, abych sepsala všechny svoje zážitky na virtuální papír. Ta prokrastinace je pořádná potvora!

Cesta + 1.den
Do Paříže jsme se rozhodli jet autem. A náš řidič měl "brilantní" nápad jet přes noc. Takže jsme vyrazili v osm večer s tím, že v Paříži budeme zhruba v tu stejnou hodinu akorát ráno. Problém byl, aspoň u mě teda, že já jsem docela ponocující člověk, takže já třeba ještě ve dvě, ve čtyři ráno dokázala fungovat, za to všichni kolem mě už chrápali jak o život. A když na mě konečně padla pořádná únava, abych usnula za jízdy v autě, tak ostatní se začali už probírat. Takže to bylo vážně něco.